Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza bulgur z puree dyniowym zapiekanka z brokułem i mozzarellą. Pysznie i zdrowo
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 231
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 231
Składniki
Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Dusimy na wodzie, aż zmięknie. Wodę dolewamy w razie potrzeby. Kiedy dynia będzie miękka, odcedzamy ją i tłuczemy (tłuczkiem do ziemniaków). Dodajemy łyżkę masła, jogurt, przeciśnięty czosnek i przyprawy. Masę dyniową mieszamy z ugotowaną kaszą. Do natłuszczonego naczynia żaroodpornego wykładamy masę kaszowo-dyniową. Na nią układamy pokrojoną w plastry cebulę, brokuła* podzielonego na różyczki i pokrojoną mozzarellę. *brokuła można wcześniej sparzyć lub podgotować, ale ja daję surowego, ponieważ wolę żeby był chrupiący i lekko twardy
Zapiekamy 20 minut w 190 stopniach bez przykrycia.