Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic prostszego jak zapiekanki, które każdy lubi, smak sera, kurczaka i warzyw.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 20
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 236
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 20
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13209
Składniki
1. Fasolkę oraz marchew gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso kroimy kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Doprawiamy przyprawą oraz solą.
4. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu układamy w naczyniu żaroodpornym.
5. Na makaron wykładamy mięso.
6. Następnie warzywa.
7. Sos rozrabiamy w ½ szk. wody i ½ szk. śmietany.
8. Sosem polewamy zapiekankę.
9. Posypujemy startym na dużych oczach serem.
10. Zapiekamy 20 minut w 180 °C. 11. Danie gotowe. 12. Smacznego.