Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane ziemniaki mogą być podane jako samodzielne danie lub do np. jajek sadzonych z pomidorkami i cebulką.
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2669
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 44
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 205
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 612
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2669
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 44
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 205
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 612
Składniki
Obrane ziemniaki delikatnie posolić i gotować do momentu, aż będą na wpół miękkie.
Śmietanę wymieszać z mlekiem, bazylią, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i olejem.Na koniec dodać ser, sól i pieprz. Pieprzu należy dać więcej, bo ziemniaki mają mieć dość pikantny smak.
Ziemniaki przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać śmietanowym sosem.
Piec w tem. 180st.C przez ok.30 minutPo wyjęciu z piekarnika posypać natką pietruszki i jeszcze delikatnie pieprzem.SMACZNEGO!