Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam bo smak nieziemski :).
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 317
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 317
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Składniki
Ziemniaki dokładnie szorujemy i pozostawiamy w skorupkach.Kładziemy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia polewamy każdy ziemniak odrobiną oliwy z oliwek solimy i posypujemy pieprzem. Wkładamy do nagrzanego do 180C piekarnika i zapiekamy przez 45 min. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i czekamy aż lekko przestygną.Następnie odkrawamy górną część ziemniaczka a środek wyjmujemy łyżeczką i przekładamy do miski. Dodajemy do miski także jajka,pokrojoną w kosteczkę cebulkę i szynkę oraz natkę pietruszki lub szczypiorek i wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy :),możemy doprawić do smaku. Następnie łyżką nabieramy masę i dodajemy do ziemniaków do tych łódeczek :). na wierzchu posypujemy startą mozzarellą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 10-12 minut. Po upływie tego czasu wyjmujemy z piekarnika i nakładamy na talerz. Podajemy same z surówką lub tak jak zażyczył sobie mój starszy syn z kotletem :). SMACZNEGO!!!