Zapiekane warzywa w serowym sosie!

Zapiekane warzywa w serowym sosie!
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: magdaniel
Naprawde swietnie smakuja! Wymyslilam sobie to w glowie robilam ierwszy raz i dlatego wizualnie nie wyglada az tak rewelacyjnie bo sama do konca nie wiedzialam jak ulozyc te warzywa na gorze, nastepnym razem bedzie lepiej wiec zmienie zdjecie

Składniki

  • ziemniaki ja dalam mlode tak okolo pol kg malutkie
  • cukinia 3 szt wzieam malutkie bo takie mialam ziemniaki
  • pomidory 4 szt dostosowujac do reszty tez male
  • SOS :
  • mleko 2 szklanki
  • serki topione 4 takie malutkie
  • maka 1 lyzeczka
  • czosnek 2 zabki
  • sol, pieprz, ciut tymianku do smaku

Przygotowanie

  1. Teraz juz wiem by danie ni ebylo tylko smaczne ale i wizualnie pieknie wygladalo trzebo dobrac warzywa do siebie jak male to male wszystkie jak duze to duze, zeby krazki pokrojonych mialy mniej wiecej jedna srednice,

  2. Ziemniaki ugotowac 15 min nastepnie zalac zimna woda i obrac, calkiem malenkie odlozy na bok a pozostale dostosowane pokroic w grube krazki, cukinie pokroic i obsmazyc szybko na masle, z pomidorow obrac skore i rowniez pokroic na grube plastry,

  3. w garnku zagotowac mleko z serkami, lyzeczka maki i doprawic do smaku rozgniecionym czosnkiem sola i pieprzem oraz ulubionymi ziolami,

  4. do sosu wrzucic odlozone malenkie ziemniaczki i przelozyc to do naczynia do zapiekanian nastepnie na tym zatapiajac do polowy w sosie ukladamy naprzemiennie pokrojone warzywa, calosc zapiekamy w piekarniku okolo pol godziny w 200 stopniach, smacznego

Komentarze do przepisu (14)

kibi87 30 lipca 2010
ciekawe i napewno smaczne, do ulubionych:)
wiola1100 30 lipca 2010
moim zdaniem wygląda świetnie
annawk 30 lipca 2010
wygląda niezwykle apetycznie
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ziemniaki ja dalam mlode tak okolo pol kg malutkie
  • cukinia 3 szt wzieam malutkie bo takie mialam ziemniaki
  • pomidory 4 szt dostosowujac do reszty tez male
  • SOS :
  • mleko 2 szklanki
  • serki topione 4 takie malutkie
  • maka 1 lyzeczka
  • czosnek 2 zabki
  • sol, pieprz, ciut tymianku do smaku
Składniki