Zapiekane roladki

Zapiekane roladki
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Roladki dośc często goszczą na naszych stołach.Robimy je z kurczaka,wołowiny,wieprzowiny,ryb i z farszem ,oczywiście takim jaki lubimy.

Składniki

  • mięso wołowe lub wieprzowe 7 grubszych plastrów
  • ogórki kiszone 7 pasków
  • cebula 1
  • boczek wedzony 7 pasków
  • kiełbasa 7 pasków
  • razowy chleb 7 pasków
  • musztarda 3-4 łyzki
  • sól,pieprz

Przygotowanie

  1. plastry mięsa rozbić ,przyprawić solą i pieprzem,kazdy plaster posmarowac musztardą i nakładac na mięso kiełbasę ogórek,boczek,chleb i drobno pokrojona cebulę,mieso zwinąc w ruloniki ,spiąc wykałaczką lub związac biała nitką

  2. na gorącym tłuszczu podsmażyc roladki na rumiano i przełożyć razem z tłuszczem do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika,piec pod przykryciem około godzinyco jakiś czas podlewając bulionem

  3. wywar,który powstał w trakcie pieczenia zagęścic mąką i kwaśną smietaną,sos przecedzić i polac nim roladki lub podac oddzielnie

  4. roladki doskonale smakuja z sałatką z buraków

Komentarze do przepisu (6)

Futka 22 marca 2016
Cudowne i niezwykle apetyczne roladki :)
GREGORHSPEED 22 marca 2016
Wyglądają wyśmienicie <3
Joanna116 22 marca 2016
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju roladki , nowością dla mnie jest dodatek chleba :-) muszę wypróbować. Twoje... Czytaj całość »
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju roladki , nowością dla mnie jest dodatek chleba :-) muszę wypróbować. Twoje roladki wyglądają pysznie :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso wołowe lub wieprzowe 7 grubszych plastrów
  • ogórki kiszone 7 pasków
  • cebula 1
  • boczek wedzony 7 pasków
  • kiełbasa 7 pasków
  • razowy chleb 7 pasków
  • musztarda 3-4 łyzki
  • sól,pieprz
Składniki