Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekane naleśniki ze szpinakiem"
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 114
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 183
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 114
Składniki
Wymieszaj wodę, mleko, mąkę i jajka. Przypraw solą i pieprzem. Usmaż na oleju naleśniki.
Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Dynię pokrój w kostkę i ugotuj, najlepiej na parze (12-15 minut). Rozmroź szpinak i odciśnij dokładnie wodę. Połącz z dynią i ricottą, przypraw do smaku i zmiksuj na gładką masę.
Wyłóż masę na naleśniki i zawiń je. Ułóż w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Wymieszaj śmietanę z pesto, polej nią naleśniki. Wstaw do piekarnika. Piecz ok. 15 minut. 5 minut przed końcem posyp parmezanem. Wyjmij, gdy ser się zrumieni.Źródło: Olivia