Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-03-2021
Naleśniki nadziewane masą serowo-bananową, zapiekane z waniliowym sosem z cynamonem. Idealne na obiad lub deser. Bardzo łatwe i efektowne danie.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 215
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Składniki na naleśniki mieszamy łyżką. Zostawiamy na 10 minut, po tym czasie jeszcze raz mieszamy. Smażymy z obu stron na natłuszczonej patelni. Masa: Rodzynki zalewamy wrzątkiem na 10 minut. Po tym czasie odcedzamy i, jeśli są duże, kroimy na połówki. Ser biały i banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy resztę składników i mieszamy.
Naleśniki smarujemy nadzieniem i każdego kroimy na 3 części. Układamy naleśniki, jak na zdjęciu, w natłuszczonej formie do pieczenia lub naczyniu żaroodporny.
Składniki na sos mieszamy. Zalewamy naleśniki sosem. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut (góra-dół).
Naleśniki podajemy na gorąco.