Zapiekane naleśniki

Zapiekane naleśniki
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Z farszem pieczarkowo tuńczykowym.

Składniki

Przygotowanie

  1. Najlepiej do tego dania nadają się naleśniki, które zostały z innej potrawy- jest mniej pracy.
    Ja usmażyłam, malakserem wymieszałam jajo ze szklanką mąki i wodą z dodatkiem szczypty soli. Ciasto ma być lejące. Smażyłam je na rozgrzanym oleju do zrumienienia.

    Pokrojoną w piórka cebulę zrumieniłam dodałam obrane i pokrojone pieczarki. Pod koniec dodałam sól i pieprz. Wcześniej posolone puszczą za dużo soku i trzeba będzie dłużej czekać na zredukowanie.

  2. Na każdy naleśnik położyłam po łysze pieczarek, kilka kawałków tuńczyka, pokrojone oliwki i ser.

  3. Zwinięte naleśniki ułożyłam w wysmarowanej formie i dodatkowo ułożyłam na nich jeszcze oliwki, tuńczyka i ser.
    Zapiekałam je 25 minut w 200 stopniach.

  4. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (38)

Nevermore 12 marca 2019
Fantastic bombastic :D
Takie naleśniki są przepyszne, a jak jeszcze z tuńczykiem, to już nie pozostaje nic, jak... Czytaj całość »
Fantastic bombastic :D
Takie naleśniki są przepyszne, a jak jeszcze z tuńczykiem, to już nie pozostaje nic, jak tylko szamać ;)
SlodkoSlodka83 12 marca 2019
Ale smaczne u mnie tuńczyka tylko ja wcinam,chłopaki mają długie zęby .
pelen_brzuszek 12 marca 2019
nie pomyślałabym, że tuńczyk pasuje do naleśników :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki