Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekane mięso z fasolką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę z czosnkiem. Dodaj mięso,liść laurowy, trochę soli i pieprzu. Następnie wrzuć pokrojone ziemniaki i marchewkę. Całość oprósz mąką i wymieszaj. Wlej wino i trochę bulionu.
Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i duś w temp. 200° C przez 40 minut. Dołóż fasolkę i podlej bulionem.
Z ciasta francuskiego rozwałkuj cienki, okrągły placek i zrób z niego „pokrywkę”. Posmaruj rozmąconym jajkiem i ponakłuwaj kilkakrotnie widelcem. Wstaw formę z powrotem do piekarnika.
Wyjmij ją, kiedy ciasto się przyrumieni.Źródło: Na żywo