Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone w zupełnie nowym wydaniu - zapiekane w piekarniku z obłędnym nadzieniem. Sprawdźcie, czym różnią się od tradycyjnego przepisu. Zrobią furorę na niejednym przyjęciu i uroczystości rodzinnej. Świetnie smakują w towarzystwie gotowanych ziemniaków i buraczków na ciepło.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3323
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 788
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 727
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3323
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 788
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 727
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski. Wbij jedno jajko, wsyp bułkę tartą. Dopraw solą i pieprzem. Cebulę obierz z brązowych łupin, pokrój w drobną kostkę i dodaj do miski z mięsem. Składniki wyrabiaj dłońmi.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Z mięsa uformuj równej wielkości kotlety, ułóż je na blasze w równych dostępach. Za pomocą szklanki rozgnieć kotlety robiąc w nich delikatne wgłębienie.
Przygotuj farsz do kotletów: jajka ugotuj na twardo, następnie ostudź, obierz ze skorupki i pokrój w kostkę. Ser żółty zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Składniki przełóż do miski. Dodaj śmietankę, majonez, musztardę i przyprawy. Całość wymieszaj. Gotowy farsz wyłóż równomiernie na górę kotletów.
Piekarnik nastaw na 180 stopni (grzałka góra dół). Mielone zapiekaj przez około 45-50 minut.