Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 160
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 160
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 151
Składniki
mięso, cebulę, natkę, jajko, bułkę tartą, ostrą paprykę, sól i pieprz mieszam. Formuję małe klopsiki. Układam je w naczyniu żaroodpornym, posypuję lekko ostrą papryką. Podlewam odrobiną wody. Zapiekam pod przykryciem 30 minut w 180 st. C, odkrywam i zapiekam jeszcze 10 minut.
Ryż gotuję na sypko. Paprykę i cebulę kroję w kostkę, podsmażam na oleju. Wsypuję ryż, mieszając, podgrzewam, doprawiam. Podaję do klopsików polanych np. sosem śmietanowym lub doprawionym jogurtem.