Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekane chili con carne"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie, wrzuć do garnka z posolonym wrzątkiem i ugotuj do miękkości. Wyjmij, pozostaw do lekkiego przestudzenia. Delikatnie wydrąż środki, tworząc ziemniaczane łódeczki.
Cebulę obierz i drobno poszatkuj. W rondlu rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, przesmaż krótko. Dodaj rozdrobnione w palcach mięso. Smaż razem, mieszając, aż mięso się zrumieni.
Paprykę opłucz, przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Miąższ drobno posiekaj, dodaj do mięsa. Chwilę smaż razem. Dodaj osączoną kukurydzę oraz fasolkę, wymieszaj, podlej kilkoma łyżkami wody i duś 5 minut.
Danie dopraw koncentratem, solą, pieprzem i mielonym kuminem. Nakładaj porcje do miseczek ziemniaczanych. Zapiekaj 10 minut. Dekoruj kolendrą.Źródło: Świat kobiety