Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Apetyczne i zdrowe danie, w sam raz na obiad, idealnie komponuje się z mięsem i ryżem. Smacznego! :)
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 182
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 182
Składniki
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i przekroić na ćwiartki. Mozarellę pokroić w plastry, ułożyć na przemian obie papryki z mozarellą.
Cebulkę i szczypior posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulkę i przetarty czosnek, dodać tymianek, zalać przecierem pomidorowym, chwilę pogotować.
Sos przelać do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, na nim ułożyć na przemian obie papryki z mozarellą. Danie zapiekać w nagrzanym do 200 o C piekarniku przez ok.20 min.