Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka jest szybka i łatwa w przygotowaniu nawet dla tych początkujących w kuchni =). Idealnie nadaje się na podwieczorek.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1188
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 141
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1188
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 122
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 141
Składniki
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i odcedź wodę. Następne wysmarój całe naczynie żaroodporne (najlepiej żeby było długie i niskie) masłem na grubość ok. 3 - 4 mm. Odcedzony ryż rónomiernie rozmieść na wysmarowanym naczyniu.
Obierz jabłka i pokrój w plasterki. Potem ułóż je na ryżu według uznania i całość delikatnie posyp cynamonem. Piec w 180 stopniach aż do zarumienienia przez ok.20 min. Smacznego!