Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekana lasagne z mielonym mięsem"
Składniki
Kaszę gryczaną ugotuj na sypko. Wyjmij woreczek i osącz, ostudź. Makaron lasagne ugotuj al dente (można użyć też surowych płatów makaronu, jeśli zaleje się je dużą ilością sosu).
Mięso podsmaż z posiekaną cebulą i czosnkiem. Dodaj pomidory, podgotuj, odparuj. Dodaj przecier i kaszę, dopraw.
Osobno przesmaż pokrojone pieczarki, część dodaj do farszu. W formie ułóż warstwami makaron i farsz.
Zrób sos: masło rozpuść, dodaj mąkę, mieszaj, dolewając wolno mleko. Gdy zgęstnieje, dopraw solą, pieprzem, zalej lasagne.
Zapiecz (220°C ok. 30 min). Danie podaj ozdobione pokrojoną dymką i resztą pieczarek.Źródło: Świat kobiety