Zapiekana kasza jęczmienna

Zapiekana kasza jęczmienna
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Maudie
Proste,dla lubiących kaszę:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Kaszę jęczmienną gotujemy wg przepisu na opakowaniu,boczek i cebulę kroimy w kosteczkę,ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.

  2. Boczek podsmażamy na patelni z niewielkim dodatkiem oleju a następnie dodajemy cebulę i smażymy razem aż cebula się zeszkli.Dodajemy ketchup,pieprz do smaku i mieszamy.

  3. Kaszę odsączamy i dodajemy do niej zawartość patelni i mieszamy do połączenia składników a następnie wykładamy na naczynie do zapiekania wysmarowane lekko margaryną i posypane bułką tartą.Ugniatamy lekko i posypujemy serem.Zapiekamy ok 15 min w ok 200 st.Smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

susi 16 maja 2012
Zdrowe!!!!!
awepa 19 czerwca 2012
Dzisiaj robiłam:-) bardzo dobra ta zapiekanka.
Maudie 02 lipca 2012
Cieszę się ze smakowała:)
Składniki
Składniki