Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekana ciabatta"
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 104
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14287
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 41
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 140
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 104
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14287
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 42
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 41
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 140
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 203
Składniki
ok. 75 minut
Parmezan drobno zetrzeć. Jajka wymieszać z obiema śmietanami, dodać 7,5 dag startego parmezanu. Sos przyprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Bułkę ciabattę pokroić na kromki i cienko posmarować je masłem. Ustawić w żaroodpornym naczyniu – jedna za drugą. Polać sosem śmietanowo-serowym. Odstawić na 15 minut.
Wierzch posypać resztą parmezanu. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec 45-50 minut. Gotową zapiekankę udekorować listkami bazylii.Źródło: Życie na gorąco