Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zamojski czosnek w winie"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 969
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 455
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 969
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 455
Składniki
Wino zagotuj z octem winnym, cukrem, solą, estragonem, papryczkami chili, liśćmi laurowymi oraz pieprzem.
Do wrzącej zalewy wrzuć obrane ząbki czosnku, zdejmij z ognia, przykryj, odstaw na noc. Następnego dnia zagotuj czosnek w zaprawie, gotuj przez ok. 2-3 minuty, po czym ostudź.
Ząbki czosnku ułóż w przygotowanych słoiczkach, następnie zalej ostudzoną zaprawą. Do każdego słoika wlej na wierzch łyżkę oliwy i zamknij. Czosnek będzie gotowy po upływie ok. tygodnia.Źródło: Świat kobiety