Zakochasz się w tych kotletach, kotlety rybne z groszkiem, niebo w gębie

Przepis dnia 2021-04-16
Zakochasz się w tych kotletach, kotlety rybne z groszkiem, niebo w gębie
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Gotujtosam
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne i szybkie kotleciki rybne z dodatkiem groszku i aromatycznych ziół. Chrupiące i delikatne, idealnie nadają się na szybki obiad i nie tylko :-) Pozdrawiam serdeczni i życzę smacznego !!! Zapraszam na film :-)) https://youtu.be/uT3Fa53nYhY

Składniki

  • Filet z dorsza 400 g.
  • Groszek konserwowy 1/2 puszki.
  • Jajko 1 szt.
  • Rozmaryn suszony 1/2 łyżeczki.
  • Koperek suszony 1/2 łyżeczki.
  • Czosnek granulowany 1/2 łyżeczki.
  • Curry 1 łyżeczka.
  • Bułka tarta.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
  • Olej do smażenia.

Przygotowanie

  1. Rybę płuczemy w zimnej wodzie i odciskamy, sprawdzamy czy nie ma ości.
    Rozdrabniamy nożem i wrzucamy do większej miski, następnie wrzucamy resztę składników : groszek, wszystkie przyprawy, odrobinę bułki tartej, jajko, solimy, pieprzymy do smaku. Dokładnie mieszamy i formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i odkładamy na suchy talerz.

  2. Rozgrzewamy mocno patelnię z olejem, i układamy kotleciki, smażymy z obu stron na złoty kolor i gotowe.
    Na kotleciki układamy odrobinę masełka i skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny.
    Gotowe :-)

    Smacznego !!!

    Zapraszam na film :-)

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 16 kwietnia
Pyszotka :)
Składniki
  • Filet z dorsza 400 g.
  • Groszek konserwowy 1/2 puszki.
  • Jajko 1 szt.
  • Rozmaryn suszony 1/2 łyżeczki.
  • Koperek suszony 1/2 łyżeczki.
  • Czosnek granulowany 1/2 łyżeczki.
  • Curry 1 łyżeczka.
  • Bułka tarta.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
  • Olej do smażenia.
Składniki