Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wytrawny strudel małopolski z grzybami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 30
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
Ciasto: masło stop i przestudź. Mąkę przesiej, dodaj szczyptę soli, 2 żółtka i ok. 2/3 masła. Zagnieć ciasto, dolewając trochę letniej wody. Posmaruj je odrobiną odłożonego masła, przykryj miseczką i odstaw na 30 minut.
Nadzienie: jajka ugotuj na twardo, odcedź, obierz, wystudź. Grzyby oczyść, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Dołóż grzyby i posiekany tymianek. Smaż 10 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Jajka posiekaj. Wymieszaj z grzybami. Ciasto rozwałkuj na cieniutki placek. Posmaruj go resztą masła. Posyp tartą bułką. Rozłóż nadzienie. Zwiń. Strudel posmaruj roztrzepanym żółtkiem.
Piecz go ok. 45 minut w temp. 225 st.
ok. 95 minut, 1 porcja ok. 380 kcalŹródło: Tina