Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejne danie, które powstało ponieważ "nie wiadomo co zrobić z resztkami w lodówce". Szybkie i smaczne, z powodzeniem może zastąpić wszystkim znaną tartę.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 40
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2708
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 40
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2708
Składniki
Twaróg rozdrabniamy widelcem lub ręcznym mikserem. Miksujemy z jajkiem i dodajemy przyprawy, ocet oraz sodę i proszek. Ubijamy na sztywno białka i powoli dodajemy do masy, mieszamy drewnianą łyżką. Pieczemy w tortownicy w temp. 180 stopni.
Pora, cebulkę i pieczarki siekamy i dusimy w 2 chochelkach bulionu. Kalafior gotujemy na parze, a mięso podsmażamy i dusimy w reszcie bulionu do miękkości. Przyprawiamy do smaku. I odcedzamy z nadmiaru wody.
Kiedy sernik się upiecze lekko go studzimy, a na wierzch kładziemy mięso, kalafior i pory z pieczarkami. Wkładamy na chwilę do piekarnika. Po wyciągnięciu polewamy kilkoma łyżkami jogurtu i posypujemy szczypiorkiem.