Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1280
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 185
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1280
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 185
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Składniki
Wszystkie ciasta zmiksuj na gładką masę o gęstości śmietany 18%. Jeśli jest za gęste, dolej odrobinę wody gazowanej. Odstaw na 30 minut do lodówki. Ponownie wymieszaj i usmaż na oleju kilkanaście sprężystych naleśników.
Pierś z kurczaka (ze skórką) drobniutko pokrój. Grzybki, jeśli są duże, podziel na małe kawałki. Ser posiekaj w kostkę. Wymieszaj go ze szczypiorkiem i natką.
Na środku każdego naleśnika połóż po małej porcji kurczaka, na to odrobinę grzybków i sera. Złap brzegi naleśnika i obwiąż go delikatnie sznurkiem lub gałązką szczypiorku, tak żeby powstała sakiewka. Podawaj na zimno z sałatą. Jako dodatek możesz podać ostrą salsę pomidorową lub sos tatarski.Źródło: Naj