Wytrawne knedle,faszerowane kurkami.

Wytrawne knedle,faszerowane kurkami.
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Agunkaa
Pysznie.

Składniki

  • swieze kurki, 50dek
  • cebula, 1
  • zabek czosnku, 1 duzy
  • ziemniaki, 1kg
  • maka, 30dek
  • czerstwe kazjerki, 2
  • Jaja, 3
  • maslo, 3lyz
  • sol,pieprz

Przygotowanie

  1. Grzyby dokladnie oczyscic,pokroic.Cebulei czosnek drobno posiekac.

  2. Na patelni rozgrzac maslo,zeszklic cebule i czosnek,dodac grzyby,udusic do miekosci

  3. Dodac pokrojone w drobna kostke kazjerki,wchlona nadmiar soku,doprawic do smaku,wbic jajko wymieszac.

  4. Ziemniaki obrac,ugotowac i przecisnac przez praske.Dodac make 2 jaja,sol.Wyrobic gladkie ciasto,podzielic je na male kulki

  5. Kazda kulke ciasta rozplaszczyc,nakladac po lyz farszu,dokladnie zlepic

  6. Knedle gotowac w osolonym wrzadku do wyplyniecia.Podawac ze zrumieniona cebulka,lub sosem kurkowym ze smietana

  7. Moja rada.Do farszu mozna dodac pokrojony w kostke boczek,podsmazony na patelni.

Komentarze do przepisu (7)

kibi87 14 września 2010
rewelka:)
koko6 15 września 2010
Kiedyś ktoś podawał przepis na sos grzybowy i zaczynał się tak .... podsmażyć pachwinę i boczek----jak ma... Czytaj całość »
Kiedyś ktoś podawał przepis na sos grzybowy i zaczynał się tak .... podsmażyć pachwinę i boczek----jak ma być farsz czy sos grzybowy to niech tak zostanie,ale to kwestia gustu--przepis bardzo fajny,wypróbuję ale bez boczku.Pozdrawiam.
wika11 15 września 2010
Super przepis. Muszę koniecznie zrobić to danie. Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • swieze kurki, 50dek
  • cebula, 1
  • zabek czosnku, 1 duzy
  • ziemniaki, 1kg
  • maka, 30dek
  • czerstwe kazjerki, 2
  • Jaja, 3
  • maslo, 3lyz
  • sol,pieprz
Składniki