Wytrawne cukiereczki

Wytrawne cukiereczki
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Pieczone pierogi z mięsem.

Składniki

  • mięso z rosołu u mnie po kaczce
  • sól, pieprz, gałaka muszkatałowa, czosnek, majeranek
  • ciasto filo
  • Jajo kurze
  • czarnuszka

Przygotowanie

  1. Mięso obrałam z kaczki , dodałam do mięsa przyprawy i zmalaksowałam.
    Farsz nakładałam na arkusze ciasta filo. Ciasto wcześniej smarowałam rozkłóconym jajem aby się zlepiało.
    Uformowałam cukierki, posmarowałam je po wierzchu jajem i posypałam czarnuszką.
    Piekłam w 200 stopniach do zrumienienia ciasta.

    Ciasto jest cieniutkie i chyba nie znam szybciej przygotowanych pierogów.

  2. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (35)

catha 22 listopada
Fantastyczny pomysł! Wyglądają extra:)
Maudie 22 listopada
Ale super pomysł:)
ErJot 22 listopada
Fajny pomysł na wykorzystanie gotowanego mięsa:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso z rosołu u mnie po kaczce
  • sól, pieprz, gałaka muszkatałowa, czosnek, majeranek
  • ciasto filo
  • Jajo kurze
  • czarnuszka
Składniki