Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wytrawna włoska crostata"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 163
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 346
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1103
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 163
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 346
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1103
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj sól, zimną margarynę i serek mascarpone. Posiekaj nożem. Wlej sok z cytryny oraz zimną wodę. Zagnieć gładkie ciasto. Owiniń je w folię i włóż na 20 minut do lodówki.
Następnie je rozwałkuj i wylep nim dno formy np. na pizzę, zostawiając odrobinę ciasta zwisającego poza brzegi formy.
Boczek pokrój w paski, podsmaż na suchej patelni.
Szalotkę posiekaj, zeszklij razem z grzybami. A potem duś przez ok. 10 minut na małym ogniu. Wymieszaj z boczkiem i startym serem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i tymiankiem.
Rozłóż farsz na wcześniej przygotowanym cieście. Zwisające brzegi ciasta delikatnie przyklej do farszu i posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Wierzch posyp startym parmezanem.
Piecz 25 minut w temperaturze 200°C.
Magdalena Tabaczyk z KępicŹródło: Super TV