Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wykwintny faszerowany indyk"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 12
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 95
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 12
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 95
Składniki
Do mięsa mielonego dodaję sól, pieprz, roztarty majeranek, zmiażdżony czosnek, drobno pokrojoną cebulę i jajko. Dokładnie mieszam.
Filet z indyka rozcinam tak, by powstał duży płat. Rozbijam go (wkładam filet do worka foliowego, wtedy nic nie pryska). Doprawiam solą, pieprzem, przyprawą do drobiu. Rozkładam na mięsie farsz. Roladę zwijam od krótszego boku.
Obwiązuję ją białym sznurkiem (jak baleron), układam w brytfannie, i obsmażam na oleju. Duszę ok. 1,5 godziny, podlewając wodą. Gdy rolada wystygnie, zdejmuję sznurek.
110 min, porcja 380 kcal, koszt porcji ok. 3,20 zł, przepis na 8-10 porcji.Źródło: Kobieta i życie