Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wykwintna terrina z pstrąga i łososia"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 249
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 249
Składniki
Łososia pokrój w paski 1 cm, oprósz solą, skrop sokiem z cytryny. Pstrąga pokrój, zmiel ze śmietaną i winem. Formę keksową wyłóż folią spożywczą, zostawiając duży zapas poza formą.
Układaj warstwy: 1/3 pasty z pstrąga, połowę łososia, połowę fasolki, 1/3 pasty z pstrąga, resztę łososia i fasolki. Przykryj pozostałą pastą z pstrąga. Wierzch wyrównaj, przykryj folią. Formę włóż do większej formy napełnionej do połowy wodą, piecz godzinę w kąpieli wodnej w temperaturze 110°C. Podawaj ciepłe, udekorowane natką.Źródło: Na żywo