Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wykwintna rolada cielęca"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 180
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1177
Składniki
Z mostka usunąć żebra i chrząstki, posmarować pastą przygotowaną z miodu, przypraw, ziół i rozgniecionego czosnku, odstawić do lodówki na godzinę lub na noc.
Szynkę i boczek zmielić, dodać do mielonej cielęciny, wymieszać z jajkiem, bulionem, przyprawami i ziołami. Farszem wypełnić mostek, uformować roladę, mocno związać nicią. Piec 1,5 godziny w temp. 220°C, polewając wrzątkiem i powstałym sosem. Podawać ozdobione koperkiem.
ok. 135 minutŹródło: Twoje Imperium