Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20672
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Sałatę opłukać, marchew i jabłko obrać. Granat wyłuskać.
Marchew z jabłkiem zetrzeć na tarce jarzynowej (można skropić sokiem z cytryny, by jabłko nie ściemnialo). Sałatę pokroić w makaronik. Pora pokroić w półplasterki.
Składniki wymieszać, dodając wyłuskany granat. Oprószyć ziołami prowansalskimi (lub czubrycą). Przygotować sos - do słoika wlać 6 łyżek wody mineralnej i wsypać cukier puder - zakręcić wieczko i mocno wstrząsać. Dodać ocet i oliwę - ponownie wstrząsać do uzyskania konsystencji emusji.
Surówkę opruszyć solą i pieprzem, wymieszać. Na 15 minut przed podaniem zalać sosem i delikatnie wymieszać.