Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Babci Stefci z Bieszczad. Roladki smakują wybornie.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 339
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 118
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 339
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 118
Składniki
Wykonanie: Filety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym i przekroić wzdłuż. Posypać solą, ostrą papryką i pieprzem i rozbić dosyć cienko, odłożyć do lodówki na pół godziny. W między czasie przygotować farsz. Cukinię, mozzarellę, (część mozzarelli zostawić do posypania roladek), paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Nakładać farsz (część farszu odłożyć) na przygotowane kotlety z kurczaka, zwijać w roladki.
Resztę farszu wyłożyć na dno naczynia żaroodpornego, ułożyć gotowe roladki, posypać mozzarellą i nakryć folą aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 30-40 minut. Pod koniec pieczenia zdjąć folię aluminiową i zrumienić roladki.