Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wstążki ze szpinakiem"
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 122
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 25
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6518
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 753
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 122
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 25
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6518
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 753
Składniki
Szpinak oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić. Czosnek i cebulę posiekać. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić. Ser rozkruszyć. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy.
Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać szpinak, doprawić solą, pieprzem i gałka muszkatołowa, dusić ok. 2 minut i połączyć z pomidorkami. Ugotowany, gorący makaron wymieszać ze szpinakiem, posypać serem i podawać od razu.
Jeśli nie mamy pomidorków koktajlowych, do makaronu ze szpinakiem można dodać cienkie plastry pieczarek podsmażone z czosnkiem na odrobinie masła.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium