Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wstążki z potrawką w śmietanie"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Cebulę obieram, kroję w półplasterki i rumienię na oleju. Pieczarki oczyszczam, tnę w plasterki, dodaję do cebuli. Przyprawiam czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pierzem. Smażę 5 minut. Dynię kroję w kostkę, kiełbasę w plasterki.
Gdy pieczarki są już miękkie, wrzucam kiełbasę i dynię. Smażę jeszcze ok. 5 minut. Potem wlewam śmietanę. Przyprawiam do smaku tymiankiem, solą oraz pieprzem. Mieszając, podgrzewam, by śmietana zgęstniała.
Makaron gotuję według przepisu podanego na opakowaniu (ok. 10 minut). odcedzam i dobrze osaczam na sitku. Gdy sos jest już odpowiednio gęsty, mieszam go z posiekaną natką, startym żółtym serem oraz makaronem. Całość podsmażam chwilę i od razu podaję.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Naj