Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wstążki z grzybami"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 13
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5454
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 304
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28018
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 13
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5454
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 304
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 28018
Składniki
Zagotuj 750 ml osolonego wrzątku. Wrzuć makaron, ugotuj al dente, czyli na lekko twardo. Odlej, ale nie przelewaj zimną wodą. Zostaw 1/4 szklanki wrzątku z gotowania. Makaron trzymaj w przykrytym garnku.
Grzyby oczyść i pokrój na duże kawałki. Boczek potnij w paseczki. Wrzuć na mocno rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu). Mieszając, smaż, aż z boczku wytopi się trochę tłuszczyku. Dorzuć grzyby i masło. Dopraw szczyptą soli i pieprzem. Zmniejsz ogień, duś 10-15 minut.
Śmietankę wymieszaj z wrzątkiem z gotowania makaronu. Dodaj 3 łyżki boczku z grzybami i wymieszaj. Wlej ją do reszty podduszonych grzybów. Wymieszaj. Wrzuć makaron, wymieszaj, podgrzewaj kilka minut. Domieszaj parmezan. Przed podaniem posyp natką.Źródło: Naj