Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wstążki po marynarsku"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedź i spłucz zimną wodą. W rondelku rozgrzej 2 łyżki masła, przesmaż na nim pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj oczyszczone i pokrojone owoce morza. Całość dokładnie wymieszaj i chwilę podsmaż. Następnie zalej sos śmietaną. Dopraw solą i pieprzem, wlej sok z cytryny do smaku. Na koniec dodaj do sosu resztę masła i drobno posiekaną natkę pietruszki. Danie udekoruj listkami pietruszki i podawaj.Źródło: Na żywo