Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nalesniki wg mojej recepty, baaardzo baaardzo dobre
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 146
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 205
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 146
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 205
Składniki
make mieszamy z sola i proszkiem do pieczenia, nastepnie dodajemy 3 jajka, maslanke, mleko, 1 lyzke oleju oraz wode w ilosci niezbednej do stworzenia wlasciwej konsystencji do smazenia. Razem bardzo dokladnie miksujemy i smazymy na odrobinie oleju rzepakowego, ktory nalezy rozsmarowac pedzelkiem po patelni, na wysokiej temperaturze z obu stron.
Wspaniale z farszem miesnym z kapusta kiszona, albo z grzybami, albo po prostu z twarozkiem i konfitura. Kombinacja moze byc calkiem dowolna, ale ciasto nalesnikowe jest po prostu wspaniale. Zycze smacznego.