Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wrapburger z pomidorowo-pietruszkową salsą"
Polecam.
Odsłon: 151
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 151
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Przygotuj salsę: z pomidora, drobno posiekanej pietruszki (jeśli wolisz, możesz dodać kolendrę), łyżki soku z cytryny i łyżki oliwy.
Zrób 6 kotletów z wcześniej przygotowanej grubo mielonej wołowiny z przyprawami, jajkiem i bułką.
Smaż kotlety przez 10 minut. Kiedy lekko ostygną, przekrój każdy na dwie części, żeby łatwiej było je później włożyć do pity.
Podziel każdą pitę na pół i posmaruj w środku obficie pastą hummus (patrz strona 114). Na niej ułóż odświeżającą salsę z pomidorów i przekrojone kotlety.
W miseczkach podaj dodatkowo salsę oraz pastę hummus.Źródło: Olivia