Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina ze śliwkami"
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13362
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 95
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 51
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 13362
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 95
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 51
Składniki
Wołowinę oczyścić, umyć, pokroić w poprzek włókien w plastry. Rozgrzać olej, obsmażyć szybko mięso na silnym ogniu, pod koniec smażenia doprawić solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, ułożyć w nim mięso.
Śliwki umyć, wypestkować i pokroić w plasterki. Przykryć nimi mięso, posypać odrobiną cukru i majerankiem, podlać piwem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200oC i dusić pod przykryciem przez ok. godzinę, następnie odkryć naczynie i dopiekać, aż sos się zredukuje, a mięso będzie miękkie. Podawać przybrane natką.Źródło: Twoje Imperium