Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń wołowa z sosem grzybowym na piwie oraz musztardą z pigwowca.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 271
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1130
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 619
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 170
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 271
Składniki
Ocet wlać do garnka, postawić na kuchence. Posolić, przyprawić jałowcem, kolendrą, zielem angielskim, liściem laurowym i goździkami. Przykryć i zagotować. Odstawić do wystudzenia.
Mięso zawinąć w folię spożywczą i mocno rozbić drewnianym wałkiem. Odwinąć, przełożyć do rondla, zalać marynatą i odstawić do lodówki na 2 dni. W tym czasie odwrócić kilka razy na drugą stronę.
Brytfankę wyłożyć plastrami słoniny. W tak przygotowanym naczyniu ułożyć zamarynowane mięso. Dorzucić pokrojone warzywa. Podlać wywarem jarzynowym. Przykryć i dusić do miękkości na wolnym ogniu (można upiec w piekarniku).
Wołowinę przełożyć na półmisek. Udekorować warzywami, z którymi się dusiła. Podawać z sosem grzybowym i musztardą z owoców.
Grzyby oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni roztopić masło. Wrzucić cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy się zeszkli, dodać grzyby. Posolić, wymieszać i smażyć przez chwilę. Podlać piwem, odparować. Wlać śmietanę, wymieszać i zredukować. Pod koniec doprawić świeżo zmielonym pieprzem.