Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny obiad z wykorzystaniem gotowanej wołowiny.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34473
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 172
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 215
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34473
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 172
Składniki
1. Wołowinę wkładam do garnka z wodą (ok.1 litr-1,5litra), dodaję włoszczyznę, sól, liście lubczyku i selera i gotuję do miękkości (ok. 1,5h.). 2. Wyjmuję mięso, kroję na plastry i odlewam ok. 1 litr bulionu. Z pozostałego bulionu i włoszczyzny można przygotować zupę np. pomidorową. Ja często bulion mrożę w pojemnikach np. po lodach (500ml) i wykorzystuje potem do zrobienia sosu pieczeniowego.
3. Bulion łączę z margaryną w rondlu, dodaję cukier, kwasek, ewentualnie szczyptę soli. 4. Dodaję mięso i podgrzewam na małym ogniu.
5. Mięso wyjmuję. Wsypuję mąkę i mieszam trzepaczką by nie było grudek. Na końcu dodaję chrzan, bo zbyt długo gotowany straci aromat i smak.
6. Wkładam mięso i podgrzewam na małym ogniu.
7. Podaję z gotowanymi ziemniakami.