Wołowina z pieczarkami.

Wołowina z pieczarkami.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Danie bardzo smaczne,polecam smakoszom mięsa wołowego.

Składniki

Przygotowanie

  1. Umytą wołowinę kroimy w cieńkie paski,wczucić na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć ciągle mieszając.
    Na drugiej patelni na maśle podsmażyć cebulkę pokrojoną w cieńkie piórka,jak lekko się zrumieni wrzucamy pokrojone pieczarki.
    Pieczarki smażymy doprawiając solą i pieprzem.
    Gdy wołowina jest usmażona podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięska.
    Gdy woda odparowała i mięsko jest miękkie,wrzucamy pieczarki,utartą marchew,pokrojoną natkę,doprawiamy do smaku i dusimy 5-8 min.
    Na koniec dajemy 2 łyżki śmietany, wymieszać,zagotować i gotowe.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (10)

Ewus71 19 maja 2016
Pyszności)
Futka 19 maja 2016
Przepyszna i pożywna propozycja :D
GREGORHSPEED 19 maja 2016
Uwielbiam takie połączenia <3 Och! i Ach! :P Pycha <3
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki