Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina z parmezanem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Składniki
Mięso umyj, osusz, oczyść z błon. Z wina, octu, 2 łyżek oleju i pieprzu przygotuj marynatę. Dokładnie pokryj nią mięso, odstaw do lodówki na godzinę. Pistacje drobno zmiksuj blenderem, parmezan zetrzyj, wymieszaj.
Na patelni mocno rozgrzej pozostały olej, podsmaż mięso z każdej ze stron. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Oblej mięso marynatą, posyp je parmezanem z pistacjami. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C, przez 45 minut.
Pieczeń podawaj od razu z warzywami gotowanymi na parze lub na zimno. Możesz ją też serwować na zimno.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień