Wołowina z imbirem i oliwkami

Wołowina z imbirem i oliwkami
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Espanol2011
Gwarantowany sukces kulinarny

Składniki

  • filety z wołowiny, 800 g
  • imbir, 1 korzeń 2cm
  • zielone hiszpańskie oliwki bez pestek, 150 g
  • szalotki, 2 szt.
  • hiszpańska oliwa z oliwek, 3-4 łyżki
  • świeża bazylia, kilka listków
  • sól i pieprz, do smaku

Przygotowanie

  1. Pokrój wołowinę na paski. Przekrój oliwki na pół. Obierz i posiekaj szalotkę oraz imbir. Podsmaż szalotkę i imbir na oliwie z oliwek, następnie dodaj mięso i dobrze wymieszaj. Pozostaw na ogniu jeszcze przez 2 minuty. Następnie dodaj oliwki i dopraw do smaku pieprzem i solą. Danie udekoruj listkami świeżej bazylii. Tak podana wołowina to prawdziwa perełka kuchni hiszpańskiej.

Komentarze do przepisu (2)

irma 13 października 2011
To coś dla nas. Wypróbujemy.
Espanol2011 13 października 2011
Smacznego Irma!
Składniki
  • filety z wołowiny, 800 g
  • imbir, 1 korzeń 2cm
  • zielone hiszpańskie oliwki bez pestek, 150 g
  • szalotki, 2 szt.
  • hiszpańska oliwa z oliwek, 3-4 łyżki
  • świeża bazylia, kilka listków
  • sól i pieprz, do smaku
Składniki