Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wołowina z farszem"
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 441
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 158
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22833
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 161
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 441
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 158
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22833
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 161
Składniki
Mięso oczyścić, umyć, następnie mocno wygnieść ręką i starannie osuszyć. Ułożyć w kamiennym garnku, zalać serwatką (lub maślanką), przykryć, zostawić na kilka godzin lub na całą noc. Marchewki i jabłka obrać ze skórki, umyć i osuszyć.
Trzy marchewki i jedno jabłko zetrzeć na tarce. Jedną główkę czosnku obrać, utrzeć z solą. Drugą obrać, posiekać i dodać do marchewki z jabłkiem. Doprawić sokiem z cytryny i szczyptą cukru. W mięsie wyciąć kieszeń, natrzeć czosnkiem.
Nałożyć farsz, spiąć. Ułożyć w brytfannie, posypać pieprzem. Polać stopionym masłem. Piec w 200oC. Jabłka zetrzeć, posypać kminkiem, dodać do fasoli, wymieszać, podgrzać, dodać mąkę, doprawić. Miękką pieczeń pokroić, obłożyć fasolą.Źródło: Twoje Imperium