Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina w winie"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 90
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 22
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 60
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 90
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 22
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 60
Składniki
Wołowinę umyj. marynaty wymieszaj, oblej nią mięso, chłodź godzinę.
Mięso wyjmij, pokrój na kawałki. Wrzuć je na gorące masło, smaż kilka chwil, mieszając. Dodaj przyprawy, wino, podlej wodą, duś około 2 godziny, co jakiś czas mieszając. Dolej wody, jeśli się wygotowała. Podawaj z ryżem lub ziemniakami.
CZAS: około 2, 5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień