Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne starodawne ( sos Teriyaki bo wynalezione przez japońskich kucharzy już około roku 1700 ) danie Mięsiwo (Wołowina , drób ) w sosie teriyaki z młodą cebulką i warzywami takimi jak Jarmuż, papryka, marchewka gdzie sos Teriyaki stanowi esencję dania (skład sosu - to sos sojowy , plus imbir, sok pomarańczowy, płatki suszonego czosnku , przyprawa Mirin oraz odrobina octu i cukier brązowy lub melasa) Inspirację aranżacji dania stanowi Pierwszy legendarny - symbol waleczności i niezłomności - cesarz japonski Jimmu który panował w Japonii w latach 660–585 p.n.e ps . Dlatego w dniach 11 i 12 lutego każdego roku obchodzona jest rocznica cesarstwa japonii od kilku tysięcy lat, niezmiennie
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Na rozgrzanym oleju blanszujemy cebulkę , następnie dodajemy imbir i czosnek oraz warzywa z wyjątkiem papryki, blanszując jeszcze minutkę / dwie. Dodajemu wołowinę (lub inne mięsiwo) , sos sojowy i cukier . Gotujemy kilka minut. Ddodajemy paprykę , olej sezamowy oraz sól do smaku jeśli chcemy solić. pozwalamy dojść na małym ogniu. Podajemy z ryżem lub samodzielnie jako danie bez dodatków, dekorując garnishem z cebulki, brokułów , papryki itp...