Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina w sosie piernikowym"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 790
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 83
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 790
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 83
Składniki
Marchewki i seler obierz, pokrój na kawałki. Obierz 3 cebule, potnij je na cząstki. Tymianek i rozmaryn opłucz, oderwij listki i igiełki od gałązek. Mięso natrzyj solą i pieprzem. Obsmaż na mocno rozgrzanym oleju. Zmniejsz płomień i smaż jeszcze 8-10 minut.
Zdejmij, na tłuszczu ze smażenia podduś pokrojone warzywa. Ponownie włóż mięso. Podlej je winem. Dołóż rozmaryn i tymianek oraz listki laurowe i jałowiec. Wkrusz połowę pierniczków. Wlej bulion.Duś pod przykryciem ok. 2 i 1/2 godz.
Ziemniaki obierz, gotuj 25 minut w posolonej wodzie. Pozostałe cebule obierz, pokrój. Dynię osącz. W garnku rozgrzej klarowane masło. Zeszklij na nim cebule, dodaj czerwoną kapustę i gotuj 10 minut. Kilka minut przed końcem dodaj dynię i rodzynki. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Ziemniaki odcedź. Mleko podgrzej z masłem i śmietaną, wlej do ziemniaków utrzyj je na gładkie piure. Przypraw solą oraz gałką. Mięso wyjmij, sos z duszenia przetrzyj przez gęste sitko.
Wkrusz resztę pierniczków i gotuj jeszcze 8 minut na małym płomieniu. Przypraw do smaku. Mięso polej sosem. Podawaj z piure i czerwoną kapustą.
ok. 2 godzin. 1 porcja zawiera 480 kcalŹródło: Tina