Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wołowina po prowansalsku"
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 58
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 108
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 58
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 75
Polecam.
Odsłon: 108
Składniki
Mięso pokrój w kostkę. Czosnek pokrój w cienkie plasterki. Mięso z czosnkiem włóż do naczynia, dodaj liście laurowe, listki tymianku i rozmarynu. Dodaj oliwę i wino. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Naczynie nakryj folią i włóż na noc do lodówki. Cebulę pokrój na ósemki, marchewki, pomidory i oliwki w plasterki. Bekon pokrój na plastry. Wyjmij mięso, nie wylewaj marynaty! Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem i na dno połóż część mięsa. Poprzekładaj bekonem, cebulą, pomidorami i marchewką. Górna warstwa – mięso.
Całość oblej marynatą. Naczynie nakryj i piecz w piekarniku 2 godziny w temperaturze 170 st. C. Podawaj z gotowanymi ziemniakami.
Czas przygotowania: 150 min (bez marynowania) 567 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień