Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wołowina po burgundzku"
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 817
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 817
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Rozgrzać olej i masło, zeszklić cebule przekrojone na połówki i wyciśnięty czosnek, dodać plasterki pieczarek, przesmażyć, posolić, przełożyć do dużego rondla. Na patelni obsmażać partiami pokrojone w kostkę mięso, obtoczone w mące (kłaść na patelnię tylko kilka kawałków mięsa naraz), posolić, popieprzyć, przełożyć do rondla.
Na patelnię wlać bulion i przecier. Mieszać łopatką, zeskrobując resztki po smażeniu mięsa, aby zebrać smaki, zagotować. Sos przelać do rondla, dodać wino, zioła i dusić pod przykryciem do miękkości ok. 2,5 godziny.
ok. 5,5 godz.Źródło: Twoje Imperium