Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wołowina na ziemniakach"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 745
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 745
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Obrane ziemniaki pokrój w plastry i włóż do zimnej wody. Obierz cebule, grubo poszatkuj. Umyty udziec wołowy pokrój w cienkie plastry. Mięso lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem. Obsmaż z dwóch stron na oleju.
Wymieszaj śmietanę z mlekiem i przecierem. Dopraw solą i pieprzem. Kilka łyżek sosu wlej do naczynia żaroodpornego. Układaj warstwy ziemniaków i mięsa, przelewając je sosem. Piecz 40 min w 190 st.
czas ok. 30 min; porcja – 240 kcal, cena 4,90 złŹródło: Świat kobiety